Program konference

PROGRAM

Konferenca »Slovenski kemijski dnevi 2024« bo tridnevni znanstveni dogodek, na katerem bodo udeleženci imeli možnost prisostvovati plenarnim predavanjem, vabljenim predavanjem, predavanjem udeležencev ter posterskim predstavitvam. V okviru konference bo tudi organizirano tekmovanje za najboljši študentski znanstveni prispevek, pri čemer bo strokovna komisija ocenjevala prispevke študentov na podlagi njihovih predstavitev in oddanih povzetkov.

Vzporedno s konferenco bo potekala tudi razstava najpomembnejših slovenskih proizvajalcev in ponudnikov raziskovalne ter laboratorijske opreme. Dogodek bo obogaten tudi z družabnim programom, vključenim v kotizacijo.

Pomembno je poudariti, da sta uradna jezika konference »Slovenski kemijski dnevi 2024« slovenščina in angleščina. Glede na prisotnost vabljenih udeležencev iz tujine je zaželeno, da so prispevki udeležencev pripravljeni in predstavljeni v angleškem jeziku

Če želite slediti programu konference »Slovenski kemijski dnevi 2024« na mobilnih napravah in si ustvariti svoj urnik spremljanja dogodka, vas vabimo, da uporabite mobilno aplikacijo »conference4me«, ki je na voljo brezplačno v trgovinah Google Play in AppStore.

 

PREDAVANJA

Navodila za izvedbo predavanj

Plenarno predavanje: 55 minut (skupaj z razpravo)

Vabljeno predavanje: 40 minut (skupaj z razpravo)

Predavanje udeležencev: 20 minut (skupaj z razpravo)

Avtorji pred pričetkom predavanj ali med odmorom za kavo naložijo svojo predstavitev na predavateljski računalnik. Prosimo, da se določen čas predavanja ne prekorači.

 

POSTER

Navodila za izvedbo posterskih predstavitev

 

Priporočena velikost posterja je maksimalno 90 cm x 190 cm (pokončno). Avtorji posterjev so v času poster sekcije na voljo za odgovore na vprašanja udeležencev.

E-POSTER

Za učinkovitejše razširjanje rezultatov raziskovalnega dela bomo vsem, ki bodo imeli na konferenci postersko predstavitev, omogočili nalaganje vašega e-postra v oblak, do katerega bo moč dostopati z mobilnimi napravami med ali po dogodku. Vsi, ki želite izkoristiti to priložnost, nam do ponedeljka, 16. septembra 2024, pošljite svoje postre v pdf obliki na elektronski naslov chem.soc@ki.si.

 

ŠTUDENTSKE NAGRADE

Vsi študenti, ki se boste registrirali na konferenco ter oddali povzetek, lahko sodelujete v izboru za študentske nagrade, ki jih bo na podlagi poster predstavitev ali predavanj izbrala in podelila strokovna komisija za študentske nagrade.

Nagrajenci bodo prejeli diplomo za najboljšo predstavitev in denarno nagrado.

 

DRUŽABNA DOGODKA

Družabno srečanje

sreda, 18. september 2024 • 20:00-22:00

V znamenju dobrodošlice za udeležence konference »Slovenski kemijski dnevi 2024« pripravljamo neformalno druženje na plaži Grand hotela Bernardin. Med druženjem boste lahko uživali ob izbrani pijači in prigrizkih. Udeležba na družabnem srečanju je vključena v kotizacijo.

Konferenčna večerja

četrtek, 19. september 2024 • 20:00-23:59

Konferenčno večerjo, ki je vključena v kotizacijo, pripravljamo na ploščadi International ob hotelu Histrion. Menu zajema aperitiv in bogato pogostitev z regionalnimi jedmi ter odličnimi slovenskimi vini. Za glasbo in zabavo bo poskrbljeno.